Twee vergunningsaanvragen voor vervanging van windturbines windpark Wagendorp

woensdag 27 februari 2013 | 0 Reacties



Gemeente Hollands Kroon heeft van de eigenaar van het windpark Wagendorp twee aanvragen voor omgevingsvergunningen ontvangen. De aanvragen zijn voor de vervanging van de vijf bestaande windturbines van Windpark Wagendorp in Wieringerwerf door vier nieuwe, grotere windturbines.


 De plannen passen binnen de gemeentelijke structuurvisie Windplan Wieringermeer. De twee aanvragen maken geen formeel onderdeel uit van het project Windplan Wieringermeer van ECN, Nuon en Windcollectief Wieringermeer. Deze twee aanvragen worden dus op zichzelf staand en vooruitlopend op het project Windplan Wieringermeer behandeld. Windpark Wagendorp ligt langs de Korte Medemblikkertocht achter Oostermiddenmeerweg 32 in Wieringerwerf.

 De plannen 

Het bouwplan bestaat uit de realisatie van vier windturbines, met bijbehorende infrastructuur (werkweg, elektrische infrastructuur en kraanopstelplaatsen). Er worden vier funderingen aangebracht, waarop de windturbines van het type Vestas V112 met een ashoogte van 119 meter en een rotordiameter van 112 meter worden gemonteerd. Het vermogen van het toegepaste type windturbine bedraagt 3,3 MW per windturbine. Het totale vermogen van het windpark na opschaling bedraagt daarmee 13,2 MW.

Afzonderlijke aanvragen

 De initiatiefnemer heeft ervoor gekozen om de vier windturbines in twee afzonderlijke omgevingsvergunningen aan te vragen. Eén aanvraag, genaamd 'Windpark Wagendorp' (Z-013257), dient voor het bouwen en gebruiken van drie windturbines (inclusief de uitrit, de kraanopstelplaatsen, de werkweg en het slopen van de huidige windturbines). De tweede aanvraag met de naam 'Windturbine Wagendorp' (Z-013547) is voor het bouwen en gebruiken van één extra windturbine (inclusief kraanopstelplaats). Reden is de financierbaarheid van de opschaling, de noodzaak van een flexibele uitvoering en exploitatie en de daaraan gekoppelde noodzaak om twee afzonderlijke subsidieaanvragen (SDE) te kunnen indienen.  

Lijnopstelling, geen solitaire turbine 

De vergunning voor Windturbine Wagendorp wordt alleen gebruikt indien Windpark Wagendorp (nagenoeg gelijktijdig dan wel eerder) wordt gerealiseerd. Er komt daardoor een lijnopstelling van drie dan wel vier windturbines, maar nooit een solitaire windturbine.

 Planning 

De initiatiefnemer verwacht eind 2013 de SDE-subsidiebeschikkingen te ontvangen. De bouwwerkzaamheden kunnen dan in 2014 beginnen.

 Vragen? 

Heeft u vragen over deze aanvragen voor omgevingsvergunningen? Neem dan contact op met Dick Lukasse via (088) 321 5000.

HK

0 Reacties voor "Twee vergunningsaanvragen voor vervanging van windturbines windpark Wagendorp"

Wat vindt u van dit nieuws?

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

Nieuwsbrief

Populair nieuws

Tag Cloud

Recent Nieuws