Windmolenboeren Groetpolder naar rechter

maandag 10 juni 2013 | 0 Reacties


LUTJEWINKEL- Het is een zure appel voor de windmolenboeren in de Groetpolder.
Ze mogen hun windturbines niet vervangen, terwijl op steenworp afstand in de Wieringermeer het ene na het andere windpark verrijst. Ze gaan de provincie voor de rechter dagen. De Provincie heeft onlangs nieuw beleid bepaald. Er mogen geen nieuwe windmolens op het land komen, behalve in de Wieringermeer. En dus is er nu definitief een streep gezet door de vergunningaanvraag van het Windpark Groetpolder.

 De zes boeren aan de Groetpolderweg die al sinds 1999 negentien turbines op hun land hebben staan, wilden deze vervangen voor veertien nieuwe, hogere windmolens. Hiervoor hadden ze al in maart 2012 een aanvraag voor ingediend, vóórdat de provincie haar beleid aanscherpte. Maar de vergunning is beoordeeld op de huidige situatie. Tot frustratie van de windmolenboeren.

Zure appel 

De appel is voor de boeren aan de Groetpolderweg helemaal zuur, omdat de Wieringermeer, waar dus wel windmolens mogen komen, op 400 meter afstand ligt. Daar staan voornamelijk windmolenparken van Nuon.  Windpark Groetpolder kan wel opnieuw een vergunning aanvragen, maar dan voor de helft van de turbines die ze nu hebben. Landelijk is namelijk bepaald dat als er twee windmolens verdwijnen dat er één voor in de plaats mag komen. Dat is volgens woordvoerder Dirk Nobel van het Windpark waarschijnlijk niet rendabel. "We gaan nu eerst met onze advocaat om de tafel om te kijken of we bij de provincie via de rechter een vergunning kunnen afdwingen."


RTVNH

0 Reacties voor "Windmolenboeren Groetpolder naar rechter"

Wat vindt u van dit nieuws?

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

Nieuwsbrief

Populair nieuws

Tag Cloud

Recent Nieuws