Hollands Kroon plaatst kanttekeningen bij ontwerpwindbeleid provincie

zaterdag 8 december 2012 | 0 Reacties



Het college van B&W van Hollands Kroon heeft een brief gestuurd naar provincie Noord-Holland, waarin kanttekeningen worden geplaatst bij het ontwerpwindbeleid.
Naast waardering voor de wijze waarop Windplan Wieringermeer in het ontwerpbeleid is verwerkt maakt het college drie aanvullende opmerkingen en wordt tevens aandacht gevraagd voor de ‘laagachtergrondgeluid-problematiek’.

 Laat voorwaarde ‘toenemen nominale vermogen windturbines’ vervallen 

Ten eerste vraagt de gemeente om de voorwaarde van het niet toenemen van het nominale vermogen van de windturbines te laten vervallen. Deze voorwaarde blokkeert de mogelijkheid om extra kosten die gemoeid zijn met herstructurering en het oplossen van overlastsituaties te compenseren met extra opgesteld windvermogen. Daarnaast behoort deze vermogensbegrenzing niet in het ruimtelijk beleid en staat het haaks op het rijksbeleid, maar ook het gemeentelijk beleid om de gemeente verder te verduurzamen.

Creëer meer planologische ruimte voor het oplossen van overlastsituaties en opschalen van lijnen
 Ten tweede wordt gevraagd voor meer planologische ruimte voor het oplossen van evidente overlastsituaties en het opschalen van bestaande lijnen. De provincie onderkent in de ontwerpstukken dat de windturbines evidente overlast kunnen veroorzaken en wil daar ook wat aan doen. Zij maakt dit voor zichzelf en anderen onmogelijk door hiervoor geen planologische ruimte te creëren.

Randvoorwaarden structuurvisie Windplan Wieringermeer juridisch verankeren PRVS

 Het derde verzoek is om de randvoorwaarden in de structuurvisie Windplan Wieringermeer beter juridisch te verankeren in de Provinciale Ruimtelijke Verordening Structuurvisie (PRVS). De zones zoals opgenomen in de verbeelding van de structuurvisie Windplan Wieringermeer dienen in de themakaart te worden opgenomen met een verwijzing in de PRVS naar de gemeentelijke structuurvisie waarin wordt aangegeven dat uitsluitend binnen deze zones mag worden opgeschaald.

Aandacht voor ‘laagachtergrondgeluid-problematiek’

Tot slot wordt er aandacht gevraagd voor de specifieke geluidssituatie in de kop van Noord-Holland. In het beleid hoort er rekening gehouden te worden met het aanwezige lage achtergrondniveau van de polders in Hollands Kroon. Dit komt onder andere door de grootschalige open agrarische landschappen en grote wateren in het gebied.

Bron: Gemeente HK 

0 Reacties voor "Hollands Kroon plaatst kanttekeningen bij ontwerpwindbeleid provincie"

Wat vindt u van dit nieuws?

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

Nieuwsbrief

Populair nieuws

Tag Cloud

Recent Nieuws