vrijdag 7 december 2012 | 0 Reacties


HAARLEM Juristen hebben zware kritiek op de beslissing van de provincie Noord-Holland om nieuwe windmolens te verbieden.
DOOR KEES VAN DER MALEN

Het verbod is slecht onderbouwd, het ontbreken van overgangsregels tast de rechtszekerheid aan. Verder is het beleid om alleen in de Wieringermeer nieuwe windmolens toe te staan in strijd met het gelijkheidsbeginsel, zo luidt de kritiek.

Volgens juristen van het Haarlemse kantoor 'Vos en vennoten advocaten' zijn de plannen van Noord-Holland zeer kwetsbaar voor juridische zwakheden en financiële claims. Het advocaten-kantoor schrijft dit in een gisteren gepububliceerd rapport.

Het rapport werd gemaakt in opdracht van de statenfractie van GroenLinks. Dat is een van de partijen die zich verzet tegen een verbod op nieuwe windmolens in Noord-Holland. Verschillende partijen voorzien grote financiële claims en rechtszaken van gemeenten.

Zo kondigt de gemeente Amsterdam al een schadeclaim aan van 50 miljoen. Een verbod op de bouw van nieuwe windmolens zet grootschalige plannen in de hoofdstad in de ijskast.

Ook gemeenten als Haarlemmermeer, Velsen, Zaandam en Alkmaar bekritiseren het beleid van de provincie. Zij voelen zioh gefrustreerd in hun ambities om klimaatbeleid te voeren en verwijten de provincie dat zij een onbetrouwbare partner is.

"Wij voelen ons niet serieus genomen"' zei wethouder Wim Westerman van Velsen. Gedeputeerde Bond erkende in overleg met Statenleden dat de provincie een financieel risico loopt met de beslissing de bouw van nieuwe windmolens te verbieden.

 "We realiseren ons goed dat het nieuwe beleid kan leiden tot financiële claims. Daar zijn we heel eerlijk in." Bond beriep zich voor de beslissing op groeiend verzet van inwoners van Noord-Holland tegen de komst van steeds meer en ook grotere windmolens.

 Hij kondigde verder aan dat de provincie in de loop van volgend jaar bekend maakt in welke gebieden oude windmolens verdwijnen om plaats te maken voor nieuwe.

 NHD Dien

0 Reacties voor " "

Wat vindt u van dit nieuws?

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

Nieuwsbrief

Populair nieuws

Tag Cloud

Recent Nieuws