'Omgevingsraad kent goede start'

zaterdag 12 april 2014 | 0 Reacties


  • 12 april 2014
  •  
  • in 
  • Categorie: 
  • Hollands Kroon - Middenmeer - De nieuwe Omgevingsraad voor het nog te bouwen windmolenpark in de Wieringermeer heeft een goede start gemaakt. 

    Marten Visser [email protected] 

    Dat zegt voorzitter Guust Moors desgevraagd. Deze week was de oprichtingsvergadering. „We hebben een mooie vertegenwoordiging uit het gebied waar de molens moeten komen. Ook de tegenstanders zitten aan tafel."

    De Omgevingsraad werkt vanuit de wetenschap dat de circa honderd nieuwe windmolens (deels vervanging van bestaande molens) er gaan komen. „Dat is van hogerhand bepaald. Wij hebben gezegd dat men best nu en dan nut en noodzaak van die molens ter sprake mag brengen, maar de discussie mag er niet telkens over gaan. Dat is niet constructief."

    Slagschaduw

     Via de Omgevingsraad kunnen bewoners en belangengroepen nog wel invloed uitoefenen, zegt Moors. „Hoe beperken we overlast van geluid, slagschaduw? Op welke plek willen we die molens? Welke kleur moeten ze krijgen? Daar kunnen de bewoners nog over meepraten. We hebben in onze eerste vergadering vooral vastgesteld welke gegevens we allemaal willen hebben om goede besluiten te kunnen nemen." De Omgevingsraad telt twintig deelnemers en vergadert achter gesloten deuren. „We gaan wel speciale avonden organiseren voor alle bewoners. Die worden openbaar. Dan willen we de mensen bijpraten over de stand van zaken."

    Moors, woonachtig in Middenmeer, is overigens slechts 'technisch voorzitter' van de raad. Hij maakt er geen onderdeel van uit maar is aangesteld om de vergaderingen in goede banen te leiden.

    NHD 
        

    0 Reacties voor "'Omgevingsraad kent goede start' "

    Wat vindt u van dit nieuws?

    Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

    Nieuwsbrief

    Populair nieuws

    Tag Cloud

    Recent Nieuws