Blokkade als protest windmolens

woensdag 9 april 2014 | 0 Reacties


  •  9 april 2014
  •  -  Den Oever -  De stichting Don Quichot wil vrijdagmiddag tussen drie en vier uur de Afsluitdijk blokkeren voor alle verkeer.

     Dit uit protest tegen de plannen honderd windmolens te bouwen in het Friese deel van het IJsselmeer.

    Volgens Don Quichot is er geen draagvlak voor de molens. De actievoerders gaan daarom met een groot schip een uur lang de sluizen bij Kornwerderzand blokkeren, waardoor de bruggen niet dicht kunnen. Dit zal naar verwachting grote hinder opleveren. Don Quichot claimt dat de actie wordt gesteund door de gemeente Hollands Kroon in de kop van Noord-Holland.

    In Hollands Kroon zegt woordvoerster Noortje Slot van niets te weten. „Ze hebben dit bij die stichting verkeerd begrepen. De gemeente Hollands Kroon steunt de actie niet. Een van de wethouders, Enno Bijlstra, wel. Maar puur op persoonlijke titel."

    Actiegroep Don Quichot stelt dat Statenleden van de provincie Fryslán en wethouders van onder meer Hollands Kroon tijdens de actie flyers zullen uitdelen aan wachtende automobilisten met informatie over de actie. Slot: „Van Hollands Kroon zal er niemand zijn."

    Overigens kent Hollands Kroon zijn eigen windmolenperikelen: in de Wieringermeer zijn felle protesten tegen nieuwe molens die energiebedrijf Nuon daar wil neerzetten.

    NHD

    0 Reacties voor "Blokkade als protest windmolens"

    Wat vindt u van dit nieuws?

    Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

    Nieuwsbrief

    Populair nieuws

    Tag Cloud

    Recent Nieuws