Windmolens niet welkom bij Geervliet en Heenvliet

maandag 10 februari 2014 | 0 Reacties


  10 februari 2014 - Voorne-Putten - ZWARTEWAAL - De bouw van het windmolenpark Hartelbrug II is in volle gang.

De vergunning had de gemeente Rotterdam nooit mogen afgeven. De gemeente is bij de afgifte van de vergunning uitgegaan van plaatsing in het Havengebied. Ze heeft totaal geen rekening gehouden met het woon- en recreatiegebied aan de overzijde van het kanaal. Een woongebied dat cultureel erfgoed is. Het Rijksadvies in dergelijke gevallen is dat de molen op ruim 2 kilometer afstand van een dergelijke locatie moet staan. De dichtstbijzijnde woning staat echter op 380 meter afstand. De bewoners wisten niks van de bouw tot de eerste assen verschenen en zij op 28 januari tijdens een bijeenkomst in Zwartewaal hoorden dat er maar liefst acht windturbines gebouwd zouden worden. De vergunningsaanvraag is nooit gepubliceerd in een huis-aan-huis krant die in Bernisse of Zwartewaal verschijnt, alleen in een Rotterdamse krant en de Staatscourant. Bewoners hebben dus geen bezwaar kunnen maken. Dat proberen zij nu alsnog door te stellen dat zij onwetend zijn gehouden van de bouwplannen.

Tijdens een bewonersavond in Geervliet kwamen vrijdagavond ruim 300 mensen om zich te laten informeren over de mogelijkheden die zij hebben om de bouw stop te zetten en indien mogelijk de molens af te laten breken. Of dat laatste gaat gebeuren, is nog maar de vraag maar als de rechter de bewoners gelijk geeft , moet de procedure opnieuw plaatsvinden. Bewoners kunnen dan hun bezwaren kenbaar maken en maatregelen afdwingen om in ieder geval geluidshinder te verminderen. Nu is namelijk al bekend dat als de molens op volle capaciteit draaien zij in de nachtelijke uren zoveel geluidsoverlast veroorzaken dat de bewoners er niet van zullen kunnen slapen.

De gemeente Bernisse heeft laten weten met de bewoners en XL Wind, de bouwer van het windmolenpark, om te tafel te willen gaan zitten om te praten over compensatie. Bewoners voelen daar echter niet veel voor. Eerst moet de rechtbank uitspraak doen.

Madeleine de Haas

Dichtbij.nl


0 Reacties voor "Windmolens niet welkom bij Geervliet en Heenvliet"

Wat vindt u van dit nieuws?

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

Nieuwsbrief

Populair nieuws

Tag Cloud

Recent Nieuws