Windenergie opwekken met hoogspanningsmasten

zaterdag 1 februari 2014 | 0 Reacties


1 februari 2014 - AMSTERDAM - In plaats van nog meer windmolens op land te bouwen, kunnen beter bestaande hoge objecten zoals hoogspanningsmasten worden gebruikt voor de opwekking van windenergie.
Ondernemer Niels Wagemaker stoort zich bijzonder aan de enorme lobby voor windmolens. ,,Een gekte die miljarden kost, horizonvervuilend is en herrie oplevert voor omwonenden. 

                                           25.000 hoogspanningsmasten in Nederland.

 Het probleem is dat het energievraagstuk per land wordt bekeken en niet Europees. Net om de hoek in Duitsland is een overschot aan stroom. Wanneer in 2016 een nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Nederland en Duitsland gereed is, kunnen we 2600 Megawatt importeren. Dat staat gelijk aan ongeveer vier kolencentrales.

Er is genoeg capaciteit in Nederland, zeker wanneer bedrijven en particuliere woningen steeds meer stroom zelf opwekken.'' Maar de politieke realiteit is anders. Nederland wil nu eenmaal meer duurzame stroom opwekken.

,,Oké, maar als je dan toch windenergie wil, benut dan al bestaande infrastructuur. Er zijn circa 25.000 hoogspanningsmasten in Nederland. Deze kunnen uitgerust worden met 'wokkels' die van alle kanten wind kunnen vangen. De opgewekte energie kan direct aan het elektriciteitsnetwerk worden doorgeleverd. Hiervoor hoeven geen langdurige bestemmingsplannen worden doorlopen, de ontwikkel- en exploitatiekosten zijn veel lager en niemand heeft er last van. Hoe simpel kan duurzame energie zijn?''



NHD





0 Reacties voor "Windenergie opwekken met hoogspanningsmasten"

Wat vindt u van dit nieuws?

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

Nieuwsbrief

Populair nieuws

Tag Cloud

Recent Nieuws