Schadeclaims molens

vrijdag 21 februari 2014 | 0 Reacties


  • 21 februari 2014
  •  -  Hollands Kroon - Tot 40 procent huiswaarde * 'Ellendige overlast' * Naar rechter om beperking van geluid * Vereniging verwacht meer eisen *Stil gebied geen stiltegebied

     Ed Dekker

    Chris van der Velde (44) is een van de tien bewoners van de Oostpolder in Anna Paulowna die een forse schadeclaim hebben ingediend bij de gemeente Hollands Kroon vanwege overlast van windmolens. Hij eist 130.000 euro. Bij toekenning wil Van der Velde de vraagprijs voor zijn woning verlagen met dit bedrag. Zijn huis Kruisweg 1 staat drie jaar te koop, nu voor 395.000 euro.

    Ook Edwin van Stam doet een beroep op planschade. Hij is bestuurslid van de landelijke Vereniging Omwonenden Windturbines. De twee gewraakte windmolens in de Oostpolder zijn eigendom van de agrariërs Jaap Jan Waiboer en Dirk Rezelman.

    „De hoogte van de claims bedraagt 35 tot 40 procent van de waarde van de woningen", licht Van Stam toe. Hij verwacht dat in de Kop van Noord-Holland en andere poldergebieden steeds meer kritische burgers schadevergoeding eisen. „De molens worden groter en groter." Van der Velde pleitte gisteren bij de Alkmaarse rechtbank voor het opleggen van beperkingen. De turbine van Waiboer veroorzaakt 'ellendige hinder'. „Veel stress en daardoor hoofdpijn. Airco door het hele huis, 's zomers kunnen de ramen 's nachts niet open." Hij stapte naar de rechter nadat de gemeente aanvullende voorwaarden had afgewezen.

    De Oostpolder is een stil gebied, erkenden gisteren Denise Brouwer en Rob Stoop van de regionale Milieu-dienst namens de gemeente. „Maar is geen officieel stiltegebied." Daardoor is de gemeente niet verplicht tot 'maatwerk', stelden zij.

    In zijn pleidooi wees advocaat Jan- Marcel van de Riet op 'ongeoorloofde schijn van belangenverstrengeling' van raadslid Cees List (Hollands Kroon) en wethouder Sigge van der Veek (Schagen; bestuurslid Milieudienst). Beiden zijn privé eigenaar van een turbine.

    Uitspraak binnen drie maanden.


    NHD



    0 Reacties voor "Schadeclaims molens"

    Wat vindt u van dit nieuws?

    Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

    Nieuwsbrief

    Populair nieuws

    Tag Cloud

    Recent Nieuws