Friezen zijn windmolens zat!

vrijdag 7 februari 2014 | 0 Reacties


  •  7 februari 2014
  •  - Onder leiding van de PvdA walst windmolenlobby over burgerprotesten in Friesland heen.

    Geplaatst door Hans Labohm op 7 februari, 2014 - 16:30


    Een gastbijdrage van Pieter Lukkes.
    Gaap niet als de klok 12 slaat. Want dan blijft je mond open staan. Dat fabeltje werd ons als kind verteld. Dus durfden mijn broer en ik op dat tijdstip niet voluit te gapen. Je wist maar nooit. 
    Zo’n fabel ligt ook ten grondslag aan de windturbineplannen in Fryslân. Namelijk de fabel dat die turbines nodig zijn om te voorkomen dat het hier vanwege de klimaatverandering te warm wordt. Dit is aperte onzin. Tot ongeveer 1850 was het hier erg koud. Sindsdien loopt de temperatuur een beetje op. De laatste 15 jaar stokt die opwarming echter. Eigenlijk mag U dat niet weten, U zou eens van Uw opwarmingsgeloof kunnen vallen.
    Er bestaat niet het geringste risico dat het hier in deze eeuw te warm wordt. Integendeel, ook als het oude opwarmingstempo terug komt dan zal dat goed zijn voor onze welvaart. Aldus prof. dr Richard Tol, klimaateconoom nummer 1 van Nederland en ver daarbuiten.
    De voor Fryslân onzalige plannen komen van de politici in Den Haag, Brussel en Leeuwarden. Dus moet ik daar iets over zeggen. Vrees niet, ik doe niet aan partijpolitiek. Ik heb de laatste keer FNP (Frysk Nationale Party), gestemd maar dat zegt niets over de volgende keer.
    Politiek gezien is de FNP steeds zeer kritisch geweest over de plaatsing van turbines. Desondanks heeft men toch ingestemd met de komst van liefst 400 Megawatt. De partij heeft geen vuist meer: de prijs voor het pluche is wel erg hoog.
    De VVD in deze provincie houdt de eigen Haagse politieke bobo’s op afstand. Wat de plaatsing van windturbines betreft neemt men een zeer kritisch tot afwijzend standpunt in. Zij doen wat provinciale politici moeten doen: onafhankelijk  opkomen voor de provincie.
    De PvdA dicteert echter wat er gebeurt. Deze partij handelt dogmatisch: alleen de eigen overtuiging telt, ook al is die op drijfzand gebaseerd. Daarmee kunnen Hans Konst (gedeputeerde van de 
    PvdA ) noch Diederik Samsom aantonen dat hier windturbines moeten komen. Hun beleid dreigt een ramp voor het land te worden. Prominente partijgenoten als prof. dr ir Frans Sluijter, prof. dr Rick van der Ploeg en prof. dr Willem Vermeend willen dit voorkomen. Die betogen dat er géén turbines moeten komen. Een kind kan zien dat zij gelijk hebben. Want het is natuurlijk van de zotte om aan de ene kant tientallen miljarden gemeenschapsgeld te verdoen aan de bouw van windparken en aan de andere kant talloos veel miljarden te verspillen omdat splinternieuwe centrales stil moeten worden gezet. Zo help je onze welvaart naar de knoppen.
    In deze provincie moet de PvdA evenveel ruggengraat tonen als de VVD. Laat Samsom c.s. maar kletsen en hou onze provincie vrij van turbines. Dat is de plicht en de zware verantwoordelijkheid van de Friese PvdA. Het is bijna twaalf uur, net nog tijd om zonder gevaar de mond wijd open te doen.
    Aldus Pieter Lukkes.
    Dit arikel verscheen eerder in de Leeuwarder courant.










    0 Reacties voor "Friezen zijn windmolens zat!"

    Wat vindt u van dit nieuws?

    Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

    Nieuwsbrief

    Populair nieuws

    Tag Cloud

    Recent Nieuws