PvdA zegt nee tegen windmolens in Barendrecht

donderdag 23 januari 2014 | 0 Reacties


  22 januari 2014  BARENDRECHT - Windmolens ongezond en financieel onhaalbaar. 

aangeboden wordt mee te investeren.

10 windmolens in Barendrecht bij Vaanplein en HeinenoordtunnelVaanplein, gelegen op 600 meter vanaf woningbouw, ligt bij een van de drukste verkeersknooppunten van Nederland, autoverkeer, treinverkeer met goederen, personen, gevaarlijke stoffen, transportleidingen en vliegverkeer.

De locatie Heinenoordtunnel ligt 1000 meter vanaf woonwijken. Deze locatie ligt bovendien in de zuidrand waarin fors is geïnvesteerd om een gebied met extensieve recreatie met rust en ruimte voor flora en fauna te creëren. Hiervan wordt een groot deel onbereikbaar

Hebben Windmolens voordelen?Windmolens leveren energie bij windkracht 3 tot 10, verlagen vraag naar fossiele brandstoffen en dragen bij aan verlaging CO2

Zijn er nadelen?Pieken en dalen in de stroomopbrengst op momenten met teveel of onvoldoende wind, bij alle windmolens tegelijk, moeten noodgedwongen door gas en kolengestookte centrales worden aangevuld.

Laagfrequent Geluid (LFG) is voelbaar en hoorbaar binnen een straal van 1500 m1. Dat treft 2,5% van de inwoners. LFG leidt tot slaapproblemen, misselijkheid, braken en hoofdpijn. Dat de impact ernstig is zowel lichamelijk, geestelijk, emotioneel, sociaal als maatschappelijk, baseren wij op een onderzoeksrapport van de Rijksdienst voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) uit 2009: ” Uit het vooronderzoek komt duidelijk naar voren dat de gerapporteerde klachten (fysiek en mentaal) door bewoners ernstig van aard zijn en een grote invloed hebben op de kwaliteit van leven van de betrokkenen.

Voorts windgeruis, vooral bij harde wind, 24 uur per dag; Stroboscopisch effect bij laagstaande zon; Gevaar voor vogels en vleermuizen, lichthinder door knipperende waarschuwingslichten en horizonvervuiling.

Welke financiële aspecten spelen een rol?
De energielobby is onduidelijk over kosten waardoor besluitvorming op foutieve informatie dreigt te worden gebaseerd. Rendement wordt overdreven om besluitvorming te beïnvloeden. Iedere belastingbetaler draait alleen al voor Barendrecht op voor de jaarlijkse subsidie van € 2.100.000, aangezien een windmolenpark verlies draait.  De investeringskosten stegen in 5 jaren met 40% in plaats van de beloofde kostendaling.
Koopwoningen gelegen binnen de zone van 1500 m1 dalen in waarde.

Effecten op het landschap
Locatie Vaanplein stapelt risico op risico door toevoeging LFG. De geluidswal van 25 m1 hoog helpt niet bij een windmolen van 150 m1 hoogte. Windmolens hoger dan de Euromast bederven het landschap in de Zuidrand voorgoed. Dit geldt overigens ook voor windmolens aan de andere zijde van de Oude Maas.

Onze conclusie is: Windmolens zijn ongeschikt voor dichtbevolkt gebied zoals Barendrecht.


0 Reacties voor "PvdA zegt nee tegen windmolens in Barendrecht"

Wat vindt u van dit nieuws?

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

Nieuwsbrief

Populair nieuws

Tag Cloud

Recent Nieuws