Een nieuwe molen voor twee oude

donderdag 16 januari 2014 | 0 Reacties


  • 15 januari 2014- 
  • HAARLEM - Gedeputeerde Staten van Noord-Holland zullen het komende half jaar locaties selecteren om de extra opgave van het Rijk kwijt te kunnen.

    „We hopen die 105,5 MegaWatt te behalen door het toepassen van de herstructureringsbepaling", laat een woordvoerder van de provincie weten.

    „Die bepaling houdt in dat we een nieuwe windturbine aan een bestaande lijnopstelling kunnen toevoegen als er elders twee verdwijnen." Stel dat de twee solitaire windturbines allebei 1 MegaWatt elektriciteit opwekken en de nieuwe turbine 3 MegaWatt oplevert dan wordt bereikt dat de provincie met minder molens toch meer energie opwekt.

    De plannen van de vijf zuidelijke gemeenten, waaronder Amsterdam, passen niet in het beleid van de provincie.

    „Er liggen een heleboel beperkingen op windmolens. Zo kunnen ze niet op honderd meter van de Kaag-baan staan, maar ook niet in een natuurgebied, in een aardkundig monument of dicht bij woningen", aldus de woordvoerder. „We gaan breed kijken waar het nog zou kunnen en waar sowieso niet. Of de vijf gemeenten een rol gaan spelen in het herstructureringsbeleid valt niet te zeggen, misschien zijn er nog wel betere plekken in beeld." Van Leeuwen wijst in dit kader op het onderzoek van Haskoning/DHV van juni 2013. Hierin wordt aangegeven dat er juist in het Noordzeeknaalgebied, in combinatie met de bedrijvigheid, veel geschikte plekken voor windmolens zijn. Hoe de eigenaren van overlastgevende windmolens gestimuleerd worden mee te doen aan het herstructureringsbeleid weten ze bij de provincie nog niet. „Daar gaan we nog naar kijken."

    NHD 

    0 Reacties voor "Een nieuwe molen voor twee oude"

    Wat vindt u van dit nieuws?

    Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

    Nieuwsbrief

    Populair nieuws

    Tag Cloud

    Recent Nieuws