Rechter aan zet over '158'

vrijdag 20 september 2013 | 0 Reacties


  • 20 september 2013
  •  -  Alkmaar - Is er in het geval van 'windmolen 158' sprake van (in het verleden vergunde) opschaling van een solitaire molen of van een nieuwe situatie? 


    En moet bij de beoordeling of de molen er wel, of niet mag staan worden uitgegaan van de soepele provinciale regels vane 2005 of de stringentere uit 2010?

    Oftewel heeft de provincie Noord-Holland al dan niet terecht geweigerd een verklaring van geen bezwaar af te geven voor de molen? Het zijn technisch-juridische vragen waarop de meervoudige kamer van de rechtbank in Alkmaar binnen zes weken een antwoord hoopt te geven. De rechtbank hoorde gisteren betrokken partijen aan, omdat de gemeente beroep heeft aangetekend tegen de provinciale weigering om een verklaring van geen bezwaar af te geven. Er is sprake van opschaling van een oude, solitaire molen, wat ten tijde van de aanvraag voor de provincie in 2005 geen probleem was, stellen Schuijt en gemeente.

    Schuijt heeft een andere molen geplaatst dan was aangevraagd, Ook nog eens een stuk verder dan de vergunde plek. Een nieuwe situatie die dus naar de nieuwe regels wordt beoordeeld, vindt de provincie.

    Maar wat ander type en andere plek betreft gaat het ruimtelijk gezien om te verwaarlozen verschillen, zegt het kamp Schuijt: de molen is welgeteld 25 centimeter hoger dan het aangevraagde type en zeventien meter verder het land in geplaatst. „Met het blote oog niet eens direct waar te nemen, de invloed op het landschap wordt er niet anders door", aldus de advocaat van Schuijt. Stilzetten of ontmantelen van de molen betekent een fikse schadepost voor zijn client.

    Beide partijen schermden met voorbeelden van vergelijkbare situaties die in hun voordeel spraken.
    ______________________________________

    Aspecten

    Betrokken partijen bestrijden elkaar wat
    'windmolen 158' op verschillende aspecten.
    Gemeente en provincie liggen in de clinch
    over de verklaring van geen bezwaar die
    laatstgenoemde weigert. De vereniging
    Het Zijper Landschap bestrijdt de molen,
    die in haar ogen illegaal is geplaatst.
    Omwonenden, met Ina Vonk als voor-
    vechtster, liggen met de gemeente over-
    hoop als het gaat om geluidsoverlast.
    _____________________________________



    NHD



    0 Reacties voor "Rechter aan zet over '158'"

    Wat vindt u van dit nieuws?

    Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

    Nieuwsbrief

    Populair nieuws

    Tag Cloud

    Recent Nieuws