Roep om stille windmolen afgewezen

zaterdag 1 juni 2013 | 0 Reacties


Heerhugowaard - Een flinke strop voor een aantal omwonenden van het Windpark van Luna.
Hun verzoek aan de gemeente om de geluidsnormen van de nabije windmolens aan te passen, is namelijk af- gewezen door het college.

De 77 omwonenden, verenigd in het Luna Wind Comité, claimen veel overlast te hebben van de molens. Daarom hopen ze op verbetering door zich te beroepen op een uitspraak die de rechter onlangs deed over windturbines in Sint Maartensbrug. In de wet staat namelijk dat er maatwerk kan worden geleverd wanneer er een bijzondere situatie rondom de molens geldt. In Sint Maartenbrug staan de windmolens middenin een erg rustige polder en zorgen ze voor een dusdanige verstoring van de rust. Hierdoor stelde de rechter de omwonenden daar in het gelijk.

Naar aanleiding van het verzoek van de Heerhugowaardse bewoners bekeek de gemeente de situatie
opnieuw. ,,Vanwege de N242 die vlakbij ligt en de woonwijk naast de windturbines is het geluidsniveau in het windpark beduidend hoger dan in Sint Maartensbrug'', vertelt wethouder Simon Binnendijk. ,,Dat bleek al uit het akoestische onderzoek dat we 2007 deden en toen was de woonwijk nog in aanbouw. Daarom is er wat ons betreft geen sprake van een unieke situatie en geldt de rechterlijke uitspraak hier niet.''

Ook blijkt uit het recente onderzoek van de gemeente dat het geluidsniveau in het Park van Luna aan de
allernieuwste normen voldoet. Hierbij wordt met de resultaten van een heel jaar gemeten.


 Joëlla angenent

NHD

0 Reacties voor "Roep om stille windmolen afgewezen"

Wat vindt u van dit nieuws?

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

Nieuwsbrief

Populair nieuws

Tag Cloud

Recent Nieuws