CDA eist openheid over gevolgen windmolens

vrijdag 21 juni 2013 | 0 Reacties


Het kabinet moet op korte termijn duidelijk maken wat de gevolgen zijn van de plaatsing van windmolens voor bijvoorbeeld de waarde van woningen in de buurt.
Ook de geluidshinder, zogenoemde schaduwhinder en de gevolgen voor gezondheid van omwonenden en voor het toerisme en recreatie moeten openbaar worden. CDA-Tweede Kamerlid Agnes Mulder zal daar donderdag voor pleiten in een Kamerdebat over windmolens op land.

Volgens Mulder is er nog veel te veel onduidelijk over de gevolgen van windenergie op land. Mulder wil ook dat het onmogelijk wordt om windmolens tegen de zin van omwonenden in door te drukken. Zij moeten bij wet het recht krijgen om mee te praten over de aanleg van windmolens en ook mee kunnen doen aan de exploitatie. Een energiebedrijf als Eneco is daar bijvoorbeeld al mee bezig.

In Houten probeert Eneco inwoners over te halen om te investeren in de drie windmolens die in de forensengemeente, onder de rook van Utrecht, zijn neergezet. Eneco biedt de mogelijkheid te beleggen in de molens, die in oktober moeten gaan draaien.




Door: ANP

0 Reacties voor "CDA eist openheid over gevolgen windmolens"

Wat vindt u van dit nieuws?

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

Nieuwsbrief

Populair nieuws

Tag Cloud

Recent Nieuws