Vrees voor windmolens Aartswoud

maandag 13 mei 2013 | 0 Reacties


NOORDKOP - 'Opstelling gemeente Opmeer naïef'


Marcel Vermeulen 
[email protected] Noordkop

Platform Windmolenklachten.nl vreest dat de provincie gemeente Opmeer zal negeren bij haar verzet tegen de bouw van turbines in Aartswoud en De Weere, tussen Kolhorn en Medemblik.

Henno Dasselaar, woordvoerder van de organisatie, denkt dat het uitsluitend wijzen op het verbod uit de structuurvisie niet voldoende is. „Als de energiemaatschappijen met een panklaar plan komen dan kon het voor de provincie wel eens heel verleidelijk worden om hiermee in te stemmen", stelt hij. „Het is van het college naïef om alleen te schermen met de eigen structuurvisie."

De initiatiefnemers van de windmolens zijn sinds vorige maand bezig intentieverklaringen voor plaatsing van landeigenaren te verkrijgen. Uit een enquête van Dorpsraad De Weere blijkt dat negentig procent tegen de turbines is. Die uitkomst gaat naar de Tweede Kamer.

 Dasselaar noemt dit een goed middel. „Opmeer had dit zelf moeten doen. Windenergie op land wordt steeds meer omstreden. Dit resultaat, waaruit blijkt dat er geen draagvlak is voor de molens, kan doorslaggevend zijn.

Gerust

Volgens wethouder Hendrik Stoker kunnen de inwoners gezien 'de structuuvisie gerust zijn. „Wij geven absoluut geen toestemming", stelt hij. DSV/D66-raadslid Paul Menting noemde zijn houding passief en te formeel'. Bespreking van het windmolenplan gebeurt in de raadscommissie van 21 mei.

____________________________________________
____________________________________________
Platform 

Windmolenklachten.n1 is een online meldpunt 
voor overlast door windrnolens. Omwonenden die 
overlast ondervinden van turbines  kunnen er met
 klachten terecht. 

___________________________________________
___________________________________________


NHD

0 Reacties voor "Vrees voor windmolens Aartswoud"

Wat vindt u van dit nieuws?

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

Nieuwsbrief

Populair nieuws

Tag Cloud

Recent Nieuws