Windplan Wagendorp. Grote vrees, veel zienswijzen!

dinsdag 9 april 2013 | 0 Reacties



Gemeente Hollands Kroon heeft in procedure het Windplan Wagendorp. Dit windpark maakt geen onderdeel uit van het project Windplan Wieringermeer. Het beleid van de provincie is dat alleen het Windplan Wieringermeer nog wordt uitgevoerd, toch wordt deze procedure door Hollands Kroon gevoerd.

Het betreft windturbines met een totale hoogte van 182 meter. Bijna net zo groot als de 198 meter hoge mega windturbine ' De Ambtenaar' vlak naast Medemblik. 
Er staan woningen op ongeveer 700 meter.

 De gemeente Hollands Kroon heeft ervaring met windturbines in de Oostpolder en Wieringerwaard, waar inwoners ernstige overlast ondervinden van deze turbines. Deze turbines zijn 60 meter hoog en hier ondervinden de bewoners tot een afstand van 1000 meter nog ernstige overlast. Gezondheidsklachten zijn het resultaat. Maar ook de waardedaling van hun onroerend goed is een groot probleem. De woningen zijn onverkoopbaar. Op dit moment voeren meerdere omwonenden een planschadeprocedure om op deze manier de schade te verhalen.

In het buitenland worden afstanden van turbines tot woningen aangehouden van 1500 tot 2000 meter.

De vrees van veel Noordhollanders is, dat als dit plan buiten het Windplan Wieringermeer mogelijk is, wat staat hen nog meer te wachten. 

De volgende zienswijzen zijn op Windplan Wagendorp ingediend.






Zienswijze 5

Redactie JAS

0 Reacties voor "Windplan Wagendorp. Grote vrees, veel zienswijzen!"

Wat vindt u van dit nieuws?

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

Nieuwsbrief

Populair nieuws

Tag Cloud

Recent Nieuws