Hoger beroep over windmolen '158' blijft overeind

dinsdag 23 april 2013 | 0 Reacties



SCHAGEN - Het hoger beroep van de gemeente Schagen tegen de uitspraak van de Alkmaarse rechtbank over windmolen 158 wordt niet ingetrokken.
Harry de Jong 

De oppositie vroeg daar gisteravond om in de gemeenteraadsvergadering, maar wist de coalitiefracties CDA, VVD en PvdA zover niet te krijgen. Het college gaf wel aan te handhaven rond de molen. Bij overtredingen van de geluidsregels volgen sancties richting de eigenaar.

Alle oppositiepartijen verzochten B en W in een door Jess ingediende motie om het beroep in te trekken en eerst de gemeenteraad goed te informeren over de windmolenkwestie. Om vervolgens een beslissing over al dan niet een hoger beroep aan de raad te laten. Ze wisten zich gesteund door een fikse rij insprekers, die zich met medestanders ook vanaf de publieke tribune lieten horen. „Dit is een emotionele zaak geworden, wat feitelijk beslissen moeilijk maakt", gaf Merieke l3redewold (Wens4U) niet voor niets aan.

Ben Blonk had dat als verantwoordelfik portefeuillehouder blijkbaar zo niet ingeschat. Hij koos gisteravond voor een andere bijeenkomst dan de gemeenteraad.

Jos Beemsterboer nam de honneurs voor Blonk waar en stelde dat voor een beroep was gekozen uit vrees voor een nog langere gerechtelijke procedure. „Die krijg je als de eigenaar van de molen in beroep gaat. Nu zullen we eerder weten waar we precies aan toe zijn."

De Raad van State buigt zich komende vrijdag over een 'volstrekt gelijke zaak', gaf Perry Vriend van de Seniorenpartij, aan. „Als daar de uitspraak van volgt, weet je ook exact waar je aan toe bent", pleitte hij nog. Maar wat de oppositie ook te berde bracht, de coalitie bleef bij het standpunt om het beroep te handhaven.

Onduidelijkheden

 De windmolenkwestie kent voor veel raadsleden van de fusegemeente onduidelijkheden. Ze worden ko- mende maand bijgepraat. Of dat in een geheel openbare bijeerikomst zal zijn, is nog de vraag.


NHD


0 Reacties voor "Hoger beroep over windmolen '158' blijft overeind"

Wat vindt u van dit nieuws?

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

Nieuwsbrief

Populair nieuws

Tag Cloud

Recent Nieuws