Wie wil er nog windmolens?

dinsdag 29 april 2014 | 0 Reacties


  • 26 april 2014
  •  - Haarlem - De Provincie 'MOET'?           

    Bijeenkomst Initiatiefnemers windmolenplannen 2014 in het provinciehuis te Haarlem op 18 april 2014. Randvoorwaarden herstructurering windmolens op land volgens de Provinciale Ruimtelijke Verordening (PRV)  32 lid. 4 sub. g, h, i.

    Geld aanzuigende dingen die windmolens en nu dreigen zij geformaliseerd te worden binnen de PRV = Provinciale Ruimtelijke Verordening) 32 lid 4 sub g, h, i.  Maar zoals het oplettende lezertje in de loop der tijd begrepen heeft, kunnen verordeningen makkelijk gewijzigd worden, verordeningen kunnen ondoordringbaar zijn en als er niet gehandhaafd wordt zijn verordeningen van nul en generlei  waarde .

    Wat heeft de PRV 32 lid 4 sub g,h, i de bewoners van Noord Holland te bieden?  Wel, in principe kan de provincie nu VOPGEPLEMPT worden met windmolens; alles wat groen op de bij PRV 32 lid 4 bijbehorende kaart biedt volgens de gedeputeerden Bond (CDA) en Talsma (PvdA) plaats aan windmolens; is het nu niet dan is het later wel, en geld?  Da’s geen bezwaar! Dat betalen de inwoners gewoon door een nog hogere windmolenopslag in de transportkosten van Liander op hun energierekening.  Elektriciteit wordt immers de laatste jaren steeds goedkoper maar windmolens zullen en moeten er komen en omdat molens niet zonder subsidie kunnen worden de transportkosten dan maar verhoogd. Dat is die club Liander die onder een hoedje speelt met de staat, NUON en die Duitse windmolenindustrie van Frau Merkel. Nuon, U weet wel die club die zo slecht draait en met windmolens, op Uw kosten, op de been gehouden moet worden.

    Waarom zeggen wij ons aansluitabonnement niet op? 

    Afijn, omdat deze PRV zoveel subsidiegeld genereert en windmolenmogelijkheden schept was er op vrijdag 18 april in het Provinciehuis in Haarlem een bijeenkomst voor lieden en bedrijven  met het niets en niemand ontziende levensmotto Follow the Money:

    A. 
    17 initiatiefnemers ( er zijn er in totaal zo’n 27) hielden met mooie folders een korte presentatie over hun plannen die, bij elkaar opgeteld meer dan het dubbele vermogen in MW inhielden dan wat de provincie thans officieel voor ogen heeft. Talsma, de ex-democratische PvdA’er zei dan ook dit echt teveel was MAAR, als in de toekomst de eisen vanuit Brussel/Den Haag,  ja want aan die eisen MOETEN wij wel voldoen naar 20 of 30 %  van de energie gaan (welke energievorm bedoelt deze man?) dan MOETEN wij wel. Deze uitspraak leverde dan ook tevreden blikken op bij de initiatiefnemers  die een gouden, gesubsidieerde toekomst voor zich open zagen gaan.

    Ziezo, daar versprak PvdA liegebeest Talsma zich dus en daarom zijn nu reeds op dat schitterende kaartje in groen de plaatsen aangegeven waar de opvulling naar 2400 MW op land in de provincie Noord Holland zal komen te staan.
    A propos, wist U dat 2400 MW op LAND NIET MEER IS DAN 1 CENTRALE VAN 750 MW? En dan leveren die windmolens ook nog regelmatig (zoals nu het op dinsdagavond 22-4-2014 windstil is) helemaal geen stroom. Hoe kan het dan toch dat mijn computertje en huiskamerlampje het nog steeds doen?

    B.
    In de groep initiatiefnemers treffen wij HVC (de vuilnisboer), ECN, Raedhuys, de haven van Amsterdam, boer Nobel , de milieudienst en een hele rits gemeentes aan die genoeg oppervlakte hebben om het gebied beneden de lijn Hoorn – Castricum vol te zetten.

    Ook treffen wij de gemeente Hollands Kroon aan onder de initiatiefnemers; de qua oppervlakte grootste gemeente van Noord-Holland en dus een pracht doelwit voor het duo Bond/Talsma. Ook niet in het minst omdat hier relatief weinig mensen wonen en je over deze mensen makkelijker heen walst dan over die in de gewesten Zaanstreek, Amsterdam en Purmerend want daar moeten de stemmen vandaan komen wil het bestaande ambtelijk/bestuurlijk dictatoriaal machtsblok in stand blijven.

    C. 
    Alle 53 gemeenten in Noord-Holland waren uitgenodigd.

    D.
    Er waren 28 belangenorganisaties waarvan 22 tegenstander van windmolens; voornamelijk dorpsraden en landelijk tegenwind organisaties als  NVOL en NKPW en stichting JAS natuurlijk. .

    E. 
    Voorts waren er 4 bracheorganisaties en 9 windcorporaties zodat gesteld kan worden dat er in totaal 27 + 53 + 6 + 13 = 99 meelopers en subsidiewolven aanwezig waren en zo’n 22 verdeelde tegenstanders van windmolens.

    Als men de krachten verhouding in beeld brengt is het een strijd van een hele kleine David tegen een nog grotere Goliath waar het christelijk schijnheil van het CDA en de rode laars van de PvdA gezamenlijk de belangen van bewoners van de buitengebieden zullen vertrappen door het toepassen van slinkse procedures gecombineerd met een ambtelijk/bestuurlijke overvaltechniek , intimidatie en het aanwakkeren van de nationale angst voor het water.  Als het volk maar bang is; dan kunnen wij ze uitknijpen. Wat dat betreft is er weinig veranderd sinds in de middeleeuwen  hel en verdoemenis afgekocht konden worden met een aflaat.

    Als U voor windmolens bent dan stijgt de zeespiegel niet meer hoor en kunt U rustig gaan slapen; wilt u dan wel de duizenden Euro’s  opslag betalen op uw energierekening, 30%-50% van de waarde van uw woning inleveren, uw woongenot en uw gezondheid want dat hoort er allemaal bij en u bent toch sociaal; nou dan – niet mekkeren en betalen maar en SNEL! Laat deze tactiek maar aan het CDA over;  ze hebben daar  eeuwenlange ervaring mee.

    Alle initiatiefnemers waren het er over eens dat er draagvlak moest zijn, er moest medezeggenschap zijn, er moest participatie zijn, men moest mee kunnen profiteren, er moest geluisterd worden naar de burger en Talsma presteerde het zelfs te zeggen: Zo min mogelijk overlast. Boer Nobel uit de Groetpolder jankte het bijna uit over zijn eigen goedgeefsheid; naar zijn gezicht te oordelen deed het hem  echt pijn. Hij had immers voor licht op de ijsbaan gezorgd en de dorpswinkel kon nu ook blijven bestaan; alles dankzij die nobele Nobel.



    RedactieStichting JAS

    0 Reacties voor "Wie wil er nog windmolens?"

    Wat vindt u van dit nieuws?

    Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

    Nieuwsbrief

    Populair nieuws

    Tag Cloud

    Recent Nieuws