Verzet tegen windmolens groeit

vrijdag 25 april 2014 | 0 Reacties


Er zijn in heel Nederland al 135 stichtingen en actiecomités opgericht om te strijden tegen windmolenparken. 


Onze regering pompt ondertussen miljarden in deze gehaktmolens.

Geplaatst door Herman Meijer op 25 april, 2014 - 20:29
Windmolens. In Nederland verrijzen er steeds meer. Ze worden steeds groter, hoger, breder en dominanter. Nu zijn er wel meer elementen in ons landschap die foeilelijk zijn. Het probleem van windmolens is echter dat deze waaiers bijna helemaal op subsidie draaien en maar voor een heel klein beetje op wind. Totaal niet rendabel.
Met duurzaam heeft dat weinig meer te maken. Bij onze zuiderburen krijgen windmolens maar(!) tien jaar subsidie. Een Belgisch bedrijf dreigde onlangs alle windmolens na tien jaar te slopen. Het was namelijk meer rendabel om een oude windmolen te slopen, een nieuwe te bouwen en dan weer tien jaar subsidie op te strijken, dan de oude windmolen te laten staan.
Zegt genoeg!
Horizonvervuilers
Boeren, en andere grondbezitters die een windmolen op hun land krijgen, hebben dikke pret. Een windmolen levert tienduizenden euro's per jaar op. Hoef je weinig voor te doen. Voor de buren is het echter een stuk minder lollig. Windmolens maken herrie, belemmeren het uitzicht en doen de waarde van huizen enorm dalen. Steeds meer mensen verzetten zich dan ook tegen deze horizonvervuilers.
Meer dan 135 stichtingen en actiecomités zijn de laatste twee jaar in Nederland opgericht om te strijden tegen de aanleg van windmolenparken in hun omgeving. De omwonenden verzetten zich tegen de geluidsoverlast, horizonvervuiling en de daling van de waarde van hun woning door de bouw van hoge windmolens, meldt de Volkskrant.
Stichting Windmolenklachten
Deze cijfers blijken uit een inventarisatie van Stichting Windmolenklachten. Ik heb ooit een gesprek gehad met iemand van deze club. Ik ben geschrokken van de verhalen over windmolens die hij vertelde. Het is tijd voor actie! Bij Stichting Windmolenklachten zit inmiddels behoorlijk wat expertise. Daarnaast krijgen zij steeds meer draagvlak onder de bevolking en groeit daarmee hun (potentiële) invloed.
Het zou schitterend zijn als deze invloed de komende jaren nog groter wordt. De vele miljarden die het huidige kabinet in de lucht wil smijten, kunnen veel beter worden ingezet. Vooral de VVD zou zich sterker moeten verzetten tegen dit beleid dat in alles lijkt op het verkiezingsprogramma van GroenLinks.
Kappen met die windmolens!




0 Reacties voor "Verzet tegen windmolens groeit"

Wat vindt u van dit nieuws?

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

Nieuwsbrief

Populair nieuws

Tag Cloud

Recent Nieuws