Grote windmolenparken op elf locaties

dinsdag 1 april 2014 | 0 Reacties


  •  1 april 2014
  •  - Op elf plekken in Nederland komt een groot windmolenpark op land.

    Foto:  ANP
    Het kabinet heeft deze gebieden, die de provincies vorig jaar zelf hadden aangedragen, nu definitief vastgesteld. Verder bepalen de provincies nog locaties waar kleinere windmolenparken komen.
    Dat schrijven de ministers Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) en Henk Kamp (Economische Zaken) in hun Structuurvisie Windenergie op Land, die ze maandag naar de Tweede Kamer stuurden.
    De windturbines moeten in 2020 gezamenlijk 6.000 megawatt realiseren. Ze komen in de gebieden Eemshaven, Delfzijl, N33 (Veendam/Menterwolde), Drentse Veenkoloniën, Wieringermeer, IJsselmeer Noord, Flevoland, Noordoostpolderdijk, Rotterdamse Haven, Goeree-Overflakkee en Krammersluizen.

    Fossiele brandstoffen

    Het kabinet streeft naar meer duurzame energie, omdat dit beter is voor het milieu en er minder fossiele brandstoffen beschikbaar zijn. In Europees verband is afgesproken dat over zes jaar 14 procent van alle energie duurzaam wordt opgewekt. Bedrijven gaan de parken bouwen.
    Naast de windmolens op land komen er ook windmolens op zee. Vorig jaar werd afgesproken dat die in 2023 minimaal 4.400 megawatt zullen opwekken. Het is de bedoeling dat de energieproductie in 2050 volledig duurzaam is; in 2023 moet 16 procent van alle energie duurzaam worden opgewekt.
    Door: ANP




    0 Reacties voor "Grote windmolenparken op elf locaties"

    Wat vindt u van dit nieuws?

    Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

    Nieuwsbrief

    Populair nieuws

    Tag Cloud

    Recent Nieuws