NOG 38 DAGEN...HEEFT DE PROVINCIE EEN KLAP VAN DE MOLEWIEK GEHAD?

zondag 9 februari 2014 | 0 Reacties


  •  9 februari 2014
  •  -   Barneveld - 9 feb 2014     -  VVD wil helemaal geen  windmolens

    Toegangspoort tot de Veluwe en de Gelderse Vallei.  Een welvarende gemeente waar veel toeristen ieder jaar naartoe komen om te genieten van de natuur, de rust en het landelijke karakter. En datzelfde geldt ook voor onze eigen inwoners die er ooit voor gekozen hebben hier te gaan wonen en genieten van dit landelijke karakter. Eigenschappen waar wij trots op zijn. Maar aan deze rust dreigt een einde te komen. Het aanzicht en uitzicht van onze gemeente is in gevaar.

    Om tegemoet te komen aan de plannen van onze regering beschreven in het Energieakkoord om de komende jaren maar liefst 18 miljard te investeren in windenergie is er een serieuze kans dat onze gemeente hiervan ook de gevolgen zal ondervinden. Ik snap er niets meer van. Verzorgingshuizen moeten dicht, de zorgkosten exploderen en de vergrijzing neemt toe, maar wij gaan in Nederland 18 miljard investeren in wind.  Er wordt een zogenaamde “investeringsimpuls” van 18 miljard gereserveerd. Maar de plannen om onze Veluwe en Vallei van windmolens te voorzien leeft al langere tijd. Zo heeft de provincie 3 locaties in onze gemeente aangewezen om megawindmolens te plaatsen met een ashoogte die kan oplopen tot 120 meter! Tel daarbij op de wieken van tientallen meters, en het eindresultaat is een energiefabriek die rond de 150 meter hoog is. Maar liefst 3x zo hoog als onze Jan van Schaffelaartoren. De locaties die de provincie op het oog heeft hebben mogelijk enorme consequenties voor de inwoners van Terschuur, Zwartebroek, De Glind, de wijken De Burgt, Veller, Barneveld Zuid en inwoners aan de zuidkant van Voorthuizen. De consequenties zijn landschapsvervuiling en geluidsoverlast.

    De VVD is een jaar geleden zeer kritisch geweest op alle ontwikkelingen die deze richting uitgaan. En dat hebben wij in de raad zeer duidelijk naar voren gebracht. En dat zijn wij vandaag nog steeds. Een memo van het college vorige week maakt  angstvallig duidelijk dat de kans zeer groot is dat deze monsterlijk hoge reuzen geplaatst kunnen worden. Weliswaar schort het college de windvisie op. Maar als het aan de VVD ligt komt er helemaal geen windvisie. En komen er al helemaal geen windmolens! Het CPB schreef niet zo lang geleden een advies over het voornemen van de regering om het aantal windmolens op land te verdrievoudigen. Dat advies luidde, mede ingegeven door landschapsvervuiling: 5  jaar uitstellen! Een prima advies van het CPB.

    De VVD Barneveld is glashelder. Windmolens horen daar waar er veel wind is om ze optimaal te laten draaien. Dat is aan de kust of op zee. En niet op de Veluwe. En helemaal niet in de gemeente Barneveld. Het gebeurt niet vaak dat ik dit zeg, maar megawindmolens?  Not in our backyard!

    Jan Willem van den Born
    lijsttrekker Barneveldse VVD











    0 Reacties voor "NOG 38 DAGEN...HEEFT DE PROVINCIE EEN KLAP VAN DE MOLEWIEK GEHAD?"

    Wat vindt u van dit nieuws?

    Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

    Nieuwsbrief

    Populair nieuws

    Tag Cloud

    Recent Nieuws