Zaterdag 11 januari: Actie tegen Windplan Wieringermeer

zondag 12 januari 2014 | 0 Reacties


  • 11 januari 2014- 
  • Hollands Kroon - Windplan Wieringermeer,  de prijs is hoog.

                              Persbericht.

    Online petitie en ansichtkaarten actie.
    De omwonenden laten het er niet bij zitten.



    Aanstaande zaterdag 11 januari zullen de ansicht en -petitiekaarten worden verspreid onder het publiek op de volgende plaatsen:
    ·      
        11:00 Wieringerwerf, voor het winkelcentrum
    ·       
        14:00 Medemblik, verzamelen voor het station

    Inmiddels hebben de bewoners in de Wieringermeer zich verenigd, en een website opgezet: wieringermeer.geenwindturbines.nl. Op de website is informatie te vinden, waarmee de omwonenden wijzen op de nadelen van grootschalige windenergie dicht in de buurt van bewoning. Windenergie heeft een grote impact op de woon en leefomgeving, zo vinden de initiatiefnemers.
    Dat de bewoners in de Wieringermeerpolder niet zitten te wachten op genoemd windplan dat moge duidelijk zijn. Het ontbreekt aan draagvlak, en de nadelen van grootschalige windenergie is onderbelicht.

    Daarom zullen in de Kop van Noord-Holland ansichtkaarten worden verspreid waarmee inwoners hun sympathie kunnen uitspreken voor diegenen die mogelijk geraakt worden door de nadelen van Windenergie. Ook kunnen nu al online petities ingevuld worden op de website wieringermeer.geenwindturbines.nl. Inmiddels wordt volop petities ingevuld en ontvangen op genoemde website.

    Windenergie kent naast voordelen ook nadelen. De bewoners die zich verenigden willen dat hier meer aandacht voor komt. Overlast, waardevermindering, sociale tegenstellingen, slagschaduw, vogelsterfte en gezondheidsrisico’s zijn enkele aspecten waar aandacht voor gevraagd wordt.

    Aanstaande zaterdag 11 januari zullen de ansicht en -petitiekaarten worden verspreid onder het publiek op de volgende plaatsen:
    ·      
        11:00 Wieringerwerf, voor het winkelcentrum
    ·       
        14:00 Medemblik, verzamelen voor het station


    De nadelen voor de directe omwonenden zijn enorm. Het windplan Wieringermeer zet in op enorme windturbines tot 200m hoog. De prijs van windenergie is echt niet alleen hoog voor de directe omwonenden, mens en dier, maar ook voor de overige nederlanders. Zij zullen hun energierekening de komende jaren zien oplopen door de windenergie subsidies, tot bedragen van wel 1000 euro per jaar. Voor iedereen een belangrijke afweging om zich al dan niet uit te spreken.

    Website en on-line petitie:        wieringermeer.geenwindturbines.nl

    Email:                                      [email protected]

    Voor verdere vragen:               Han Lammers tel:06-24529860

    0 Reacties voor "Zaterdag 11 januari: Actie tegen Windplan Wieringermeer"

    Wat vindt u van dit nieuws?

    Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

    Nieuwsbrief

    Populair nieuws

    Tag Cloud

    Recent Nieuws