Niet wonen tussen twee rijen molens

dinsdag 14 januari 2014 | 0 Reacties


  • 13 januari 2014- 
  • Hollands Kroon - Wieringerwerf - Protestactie tegen nieuwe turbines Wieringermeer

    Wonen tussen twee rijen zoevende windmolens, van een metertje of tweehonderd hoog.

     Je moet er toch niet aan denken? Zegt Rixt de Boer uit de Wieringermeer. Toch dreigt het voor haar. „En voor veel meer mensen in de polder." En daarom voeren De Boer en haar medestanders actie tegen de jongste windmolenplannen.

    Als die doorgaan staan er over een paar jaar zo'n honderd megamolens in de polder, met een tiphoogte van bijna tweehonderd meter. Vergelijkbaar met de reus bij Medemblik die bekend staat als 'de ambtenaar' (omdat hij zelden werkt). Zaterdag staan de mensen van 'wieringermeer.geenwindturbines.nl' bij het winkelcentrum van Wieringerwerf. Om in de stromende regen protestkaarten uit te delen, die sympathisanten kunnen insturen.

    De actie lijkt op steun te kunnen rekenen. De meeste passanten pakken de kaart aan, zijn al die molens ook wel beu. Een enkeling roept: het gaat toch wel door. Of is uitgesproken voor. „Mag ook", zegt Edwin van Stam. „Maar er is wel veel steun."

    Meer overlast 

    Volgens de bewoners van de Wieringermeer is het zo langzamerhand wel genoeg. Nog meer molens betekent ook nog meer overlast. „Er gaan wel wat kleinere molens weg, maar daar komt dan zo'n grote voor in de plaats", meldt De Boer. „Die maken meer herrie. En hebben bovendien verlichting bovenin. Er zijn straks veel mensen die tussen twee rijen molens wonen. Dan zit je dus altijd in de herrie, uit welke hoek de wind ook komt. Je hoort die molens altijd."

    Of het mogelijk is de plannen nog van tafel te krijgen? De Boer durft het niet te zeggen. De windmolen-lobby is immers sterk. „Maar niet geschoten is altijd mis. Weet je: overheden weten altijd zo leuk te melden dat de overlast gemiddeld wel meevalt, acceptabel is. Maar daarbij gaan ze voorbij aan de vele mensen die vlakbij die molens wonen. Die hebben vaak ook gezondheidsklachten."

     Later op de zaterdag verkassen de actievoerders naar Medemblik. Want ook daar is veel weerstand tegen de molenplannen.

    NHD

    0 Reacties voor "Niet wonen tussen twee rijen molens"

    Wat vindt u van dit nieuws?

    Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

    Nieuwsbrief

    Populair nieuws

    Tag Cloud

    Recent Nieuws