WOZ-waardedaling van 50% redelijk?

dinsdag 17 september 2013 | 0 Reacties


  • 17 september 2013- 
  • Hollands Kroon - Gaat Hollands Kroon ook in actie komen voor de OZB van woningen rond windmolens?

    De gemeente Tholen geeft de bewoners van St. Philipsland  in de omgeving van windmolens een vermindering op de WOZ-waarde van hun huis tot €40.000. Het betreft huizen binnen een straal zo rond één km van een windmolen; evenwel zijn huizen op grotere afstand van de overlast gevende windmolens niet uitgesloten, noch is het bedrag van €40.000 absoluut. Het prettige is dat bewoners nu goede grond hebben om planschade claims in te gaan dienen bij de initiatiefnemers van de windparken.

    Hollands Kroon 

    Deze ontwikkeling is gunstig voor bewoners van huizen die ellende door windmolens ondervinden in de gemeente Hollands Kroon. In onze gemeente staan tientallen huizen binnen die 1 km-straal en menig bewoner daar protesteert, schrijft brieven aan B&W en gemeenteraad of gaat nutteloos bij de wethouder op bezoek om klachten te uiten. Navrant is dat in Hollands Kroon waardedaling niet erkend wordt en onbespreekbaar blijft en dus, tot in tegenstelling tot Tholen,  niets voor de burgers doet, terwijl er aanwijzingen zijn dat zich wel degelijk dramatische waardedalingen van huizen voorgedaan hebben.

    Als voorbeeld nemen wij het huis aan de Kerkweg 45 (onder de rook van een windpark op de Noordwesterdijk/Galghoek) bij Wieringerwaard dat oorspronkelijk te koop stond voor ruim 4 ton en na een aantal jaren voor ruim 2 ton van de hand ging. Een waardedaling van rond 2 ton, wat neerkomt op zo’n 45 tot 50%. Dit verlies was voor de bewoners; niet voor de gemeente die dit plan heeft goedgekeurd en vervolgens jarenlang ambtelijk succesvol bezig geweest is op kosten van de belastingbetaler de bezwaren van de bewoners weg te wuiven en te bagatelliseren middels het uitvoeren van nep onderzoekjes door de milieudienst en ingehuurde bureautjes.

    De waardedaling door windmolens veroorzaakt dat later deze huizen voor een prikje opgekocht kunnen worden door windmoleneigenaren die dat op de koop toe betalen met subsidies die opgebracht zijn over de rug van diezelfde belastingbetalende burger wiens huis zo lekker in waarde gedaald is.

    Mensen praat er toch over op uw verjaardag, praat met vrienden, kennissen en buren of kijk goed naar wat er in St. Philipsland gebeurt. Tijd voor echte planschade actie en begin ermee een andere energieleverancier te kiezen dan zo’n firma als bijvoorbeeld NUON die met graagte een windmolen in uw achtertuin zou willen plempen.


    Redactie JAS




    0 Reacties voor "WOZ-waardedaling van 50% redelijk?"

    Wat vindt u van dit nieuws?

    Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

    Nieuwsbrief

    Populair nieuws

    Tag Cloud

    Recent Nieuws