Meegraven aan het eigen graf

dinsdag 3 september 2013 | 0 Reacties


De Weere - Uitleg van Eneco over windturbines in De Weere. 

"Je mag meegraven aan het eigen graf, terwijl andere energiemaatschappijen het zonder je doen. Uiteindelijk donder je toch in het gat.”

Henno Dasselaar, voorzitter Kritisch Platform Windenergie, reageert cynisch op de handreiking die Eneco aan de inwoners van de Weere doet om in discussie rond plaatsing van windturbines gezamenlijk op te trekken.

 Rolf Koster, projectontwikkelaar Wind op Land van de onderneming probeert deze maandagavond in cafe Nooitgedacht door middel van een presentatie draagvlak voor de plannen te krijgen. Hij weet dat blijkens een enquête 73% van de bevolking tegen de komst van windmolens is. De afgevaardigde van de onderneming spreekt de verwachting uit dat na 2014 – het jaar van de provinciale verkiezingen – Noord-Holland nieuwe locaties gaat zoeken om aan de duurzaamheidsdoelstelling te kunnen voldoen.

Eneco speelt daarop in door nu al landeigenaren in de Weere en omgeving te benaderen. Het bedrijf denkt in een driehoek tussen de A7 en de AC de Graafweg vijftien molens van elk 3 megawatt en een hoogte van 150 meter te plaatsen. Zeven zouden evenwijdig aan de Veekenweg moeten komen.

De uitnodiging van Koster om een sheet met de geplande plaatsen van dichtbij te bekijken, leidt tot een oploop. Bezoekers maken  foto’s van de kaart. ”Het plan staat nog in de kinderschoenen”, stelt de projectontwikkelaar gerust. “Er zijn volop mogelijkheden om mee te praten”.

Het feit dat Eneco met open vizier strijdt, stellen de ongeveer veertig belangstellenden, getuige het applaus na afloop, op prijs. Afgaande op de opmerkingen in de zaal zijn de beide partijen niet dichter bij elkaar gekomen. “Iedereen verdient eraan en wij zijn de klos”, zegt een man. "Wat ontbreekt is een compensatie voor omwonenden, want ons huis wordt minder waard”, voegt een ander daaraan toe. “Dat wordt 2 maanden wakker liggen”, voorspelt een vrouw.

NHD


0 Reacties voor "Meegraven aan het eigen graf"

Wat vindt u van dit nieuws?

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

Nieuwsbrief

Populair nieuws

Tag Cloud

Recent Nieuws