Annulering zitting 13 juni handhaven 'Grote Sloot 158'

donderdag 13 juni 2013 | 0 Reacties


Zitting  Rechtbank Alkmaar van 13 juni over niet uitvoeren van de gerechterlijke uitspraak  van de windturbine 'Grote Sloot 158' geannuleerd.

Mevrouw Ina Vonk krijgt na bijna 2 maanden  het onderstaande bericht van rechtbank Alkmaar, dat de zitting is geannuleerd.

In die 2 maanden heeft zij diverse malen gevraagd om spoed van de zitting. En een week geleden kreeg zij bericht dat er a.s. donderdag 13 juni de zitting zou plaats vinden. 

Dat nu een bericht van annulering wordt gezonden, houd je niet voor mogelijk. 

____________________________________________________________________________________

Geachte mevrouw Vonk,

Ik heb getracht telefonisch contact met u op te nemen, maar helaas zijn wij niet in het bezit van uw telefoonnummer, vandaar dat ik u deze boodschap per mail doe toekomen.

Bij nadere bestudering van uw verzoek om een voorlopige voorziening is gebleken dat niet de rechtbank Noord Holland, maar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State bevoegd is om over dat verzoek te oordelen, omdat het verzoek zicht richt tegen een nieuw besluit besluit op bezwaar dat verweerder heeft genomen na de uitspraak van de rechtbank van 7 maart 2013 (AWB12/39) waarmee het eerdere besluit op bezwaar van 8 november 2011 is vernietigd, en, omdat tegen genoemde uitspraak van de rechtbank van 7 maart 2013 hoger beroep is ingesteld. De rechtbank is daarom gehouden om het verzoek door te zenden tezamen met het als hoger beroep aan te merken bezwaarschrift.

Nu de rechtbank zich niet bevoegd acht om uw verzoek te behandelen wordt de geplande zitting van komdende donderdag 13 juni 2013 bij deze geannuleerd. De rechtbank zal deze annulering per gewone post bevestigen.
Ik vertrouw er op u bij deze voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u evenwel nog vragen hebben, dan kunt u mij bellen op telefoonnummer 072- 5274335.

Hoogachtend,
mr. E. Degen
gerechtssecretaris

_______________________________________________________________________________
  
1752 JP Sint Maartensbrug, 10 juni 2013
                                                            Grote Sloot 156

Aan gerechtssecretaris mr. E. Degen
van de rechtbank Noord-Holland
te Alkmaar

Geachte heer Degen,
       
          Uw annulering van de zitting van a.s. donderdag heb ik ervaren als een enorme dreun. Ik begrijp er ook niets van.
Omdat de herrie van de windturbine onverminderd ernstig blijft, heb ik bij uw collega’s, respectievelijk de heren Wobbema en  Wesseling en mevrouw Creutzberg gevraagd om spoed en geregeld telefonisch geïnformeerd naar een zittingsdatum, waarbij soms, zo werd mij verteld, met u hierover ruggespraak werd gehouden. Er werd aan de zaak gewerkt, kreeg ik dan te horen.
        Waarom is mij niet meteen meegedeeld dat uw rechtbank de zaak niet behandeld?
Dus waarom krijg ik dit pas op het allerlaatste moment te horen?
        In uw uitleg maakt u volgens mij ook een vergissing. Mijn verzoek om een voorlopig voorziening is niet gericht tegen het nieuwe besluit van de gemeente Schagen. Nee, mijn verzoek is zeer eenvoudig, namelijk slechts gericht tegen het niet respecteren door de gemeente van de uitspraak van de rechtbank (van 7 maart 2013) door daar geen uitvoering aan te geven.
Ikzelf kan de gemeente niet dwingen zich terstond aan de uitspraak te houden, de enige die daartoe bevoegd is, is bij mijn weten de voorzieningenrechter. 
        In dit verband vraag ik ook even uw aandacht voor punt 13 in de uitspraak, ik citeer: “Verweerder dient binnen vier weken een nieuw besluit te nemen op het bezwaar van eiseres. De rechtbank wijst er met nadruk op dat verweerder daarbij niet kan volstaan met het in het vooruitzicht stellen van handhavend optreden”.  
        Dit laatste is nu precies wat er gaande is. De gemeente beweert te zullen gaan handhaven, maar doet dit vervolgens niet.
De ziekmakende herrie van de kolossale turbine vlak naast mijn woning gaat daardoor maar door, dag en nacht.
Hier moet natuurlijk onmiddellijk een eind aan komen. Nogmaals, alleen de voorzieningenrechter kan dit bewerkstelligen.
        Verder begrijp ik niet wat de hoger beroepzaak van de gemeente tegen de uitspraak van de rechtbank te maken heeft met mijn eenvoudige verzoek om een voorlopige voorziening. Ik ben het, in tegenstelling tot de gemeente, volstrekt eens met de uitspraak, ik wil alleen maar (nogmaals) dat de gemeente met de meeste spoed uitvoering geeft aan deze uitspraak.
Bovendien is deze uitspraak bij mijn weten rechtsgeldig, net zo lang tot een hoger rechtsorgaan, zoals de Raad van State, eventueel anders beslist.
        Mocht ik iets verkeerd hebben begrepen, dan verzoek ik u vriendelijk mij dit uit te leggen.
        Liefst per ommegaande.
        Mocht ik het juist hebben gezien, dan verzoek ik u dringend de zaak van komende donderdag alsnog door te laten gaan.
                                    
In afwachting van uw hopelijk zeer spoedige antwoord,
                                                                                
met vriendelijke groeten,
                                                                                                                       
 Ina Vonk. 
 ______________________________________________________________________

Dossier Grote Sloot 158

0 Reacties voor "Annulering zitting 13 juni handhaven 'Grote Sloot 158'"

Wat vindt u van dit nieuws?

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

Nieuwsbrief

Populair nieuws

Tag Cloud

Recent Nieuws