Seniorenpartij Schagen stelt vragen over 'Grote Sloot 158'

donderdag 11 april 2013 | 0 Reacties



Seniorenpartij stelt aan het college van de gemeente Schagen vragen over 'Grote Sloot 158'.

______________________________________________________________

Vragen Windmolen Grote Sloot 158 te Sint Maartensbrug.

De Senioren Partij Schagen heeft met verbazing kennis genomen van de berichtgeving in de pers aangaande de gang van zaken rond bovengenoemde Windmolen.

Het college heeft besloten bezwaar te maken tegen de uitspraak van de rechtbank in Alkmaar. Hiermee gaat het college voorbij aan de navolgende zaken:
  • De raad van de voormalige Gemeente Zijpe was in meerderheid van mening dat maatwerk voor de geluidsvoorschriften gewenst is. Daar deze beslissing nu bij de nieuwe Gemeente Schagen ligt is het ons inziens noodzakelijk de nieuwe raad te informeren en te toetsen. Hiertoe was gezien de datum van de uitspraak ( 7 maart 2013) en de bezwaar termijn van zes weken na dato de gelegenheid aanwezig! Waarom heeft het college besloten dit niet te doen? 
  • Welk belang heeft de gemeente bij het aantekenen van bezwaar en zijn de hiermee gepaard gaande kosten en inspanningen gerechtvaardigd? Bij monde van wethouder Blonk heeft het college via de pers immers geventileerd dat “er al 100.000 euro aan manuren in genoemd dossier steken”. Wij als Senioren Partij Schagen willen alle belangen tegen elkaar kunnen afwegen, die van de eigenaar/ondernemer van de windmolen versus die van de omwonenden en de financiële gevolgen voor de Gemeente Schagen. 
  • Tot slot willen wij het college en onze collega fracties van de coalitie partijen wijzen op het coalitieprogramma waarin staat dat windmolens op land alleen mogelijk zijn in lijnopstelling langs wegen en/of vaarwegen. Het bezwaar tegen de uitspraak van de rechtbank te Alkmaar om artikel 3.14a, derde lid, van het Barim toe te passen in deze, doet naar onze mening afbreuk aan het gestelde in het coalitieakkoord. 
 De Senioren Partij Schagen vraagt het college een antwoord/toelichting op bovengestelde punten.

 Namens de fractie van de Senioren Partij Schagen,

 Perry Vriend, fractievoorzitter




cc. Raadsfracties Gemeente Schagen
________________________________________________________

0 Reacties voor "Seniorenpartij Schagen stelt vragen over 'Grote Sloot 158'"

Wat vindt u van dit nieuws?

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

Nieuwsbrief

Populair nieuws

Tag Cloud

Recent Nieuws