Prototype meest efficiënte windturbine onthuld.

woensdag 3 april 2013 | 0 Reacties


Technologiebedrijf GE heeft in Nederland een prototype van de meest efficiënte windturbine ter wereld gepresenteerd.
De windturbine heet ‘2.5-120’ en is onlangs in gebruik genomen op een testlocatie in het Wieringermeer. De turbine levert tot vijftien procent meer stroom en zou 25 procent efficiënter dan de huidige GE-modellen op de markt zijn. De kosten voor het opwekken van windenergie worden op deze manier verlaagd, terwijl het rendement omhoog gaat.

Efficiency

Om de wieken van de turbine zo efficiënt mogelijk te laten draaien, wordt gebruikgemaakt van Industrial Internet. Hiermee kan het apparaat communiceren met het elektriciteitsnetwerk, controlecentrum en andere molens. Daarnaast wordt continue data verzameld door sensoren. Energie die door de turbine is opgewekt kan worden opgeslagen in een batterij, wat constante stroomtoevoer mogelijk maakt.

 Lage windsnelheid 

Dankzij de hogere toren is de turbine in staat om zelfs bij een lage windsnelheid energie op te wekken. Opvallend is dat de rotorbladen een diameter hebben van 120 meter. Dat maakt de turbine geschikt om geplaatst te worden in dichtbeboste gebieden, waar weinig plek is voor dergelijke apparaten.


0 Reacties voor "Prototype meest efficiënte windturbine onthuld."

Wat vindt u van dit nieuws?

Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

Nieuwsbrief

Populair nieuws

Tag Cloud

Recent Nieuws