’Bescherm mensen tegen windmolens’

zondag 31 maart 2013 | 0 Reacties



  • 31 maart 2013
  •  Zuidbroek - De partij PVV neemt gezondheidsklachten van mensen die bij windturbines wonen serieus.

    Door Johan de Veer 
    •  PVV neemt gezondheidsklachten serieus 
    •  Op stap met Tegenwind Veenkoloniën 

    Actiegroep Tegenwind N33 is een half jaar geleden een rechtszaak in het vooruitzicht gesteld als een fotomontage met windturbines bij een wijk niet van de website werd gehaald. Door Johan de Veer werd gehaald. "Je schrikt, maar al snel zeiden we: bekijk het maar. Het was een projectontwikkelaar. Nooit meer iets van gehoord", zegt voorzitter Daan van der Wege.Hij vertelde de anekdote gistermiddag in Zuidbroek tijdens een werkbezoek van de Tweede Kamerfractie van de PVV aan beoogde windmolengebieden in Groningen en Drenthe.

    De PVV is op verzetstournee. De partij neemt gezondheidsklachten van mensen die bij windturbines wonen serieus.

    Een vrouw die met de wekkerradio aan slaapt om de wieken niet te horen.Een man bij Bourtange die een geïsoleerde stiltekamer heeft ingericht. Of een inmiddels overspannen huiseigenaar die zijn woning is ontvlucht en verderop in z’n auto slaapt. "Geen zweverige verhalen", zegt PVV-Kamerlid Machiel de Graaf. De Hagenaar bezocht met PVV’ers in Provinciale Staten van Groningen en Drenthe ook Spijkerboor. Rob Rietveld van Tegenwind Veenkoloniën kwam met nieuws.

    Deze week is de Nederlanderlandse Vereniging Omwonenden Windenergie (NLVOW) opgericht. De vereniging (www.nlvow.nl) beschermt mensen die geconfronteerd worden met windturbines in hun omgeving. Op31 mei is een startconferentie waar behalve De Graaf ook dee Kamaerleden Reneé Leegte (VVD), Paulus Jansen (SP) en Carla Dik-Faber (CU) aanschuiven. De PVV wil mensen beschermen tegen de gevolgen van windturbines. DeGraaf: "Geen slagschaduw en geluidsoverlast, opvang waardedaling en voldoende afstand tot bewoning.

    Kijk uit: windturbines zijn het asbest van de toekomst.

    DVHN


    wieken niet te horen.Een man bij Bourtange die een geïsoleerde 

    0 Reacties voor "’Bescherm mensen tegen windmolens’"

    Wat vindt u van dit nieuws?

    Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks

    Nieuwsbrief

    Populair nieuws

    Tag Cloud

    Recent Nieuws